Welpen

Hallo allemaal,

Wij zijn de welpen van scouting Montfoort. Een welpengroep voor jongens van 7 tot en met 11 jaar. Iedere maandagavond van 18:30 tot 20:00 uur hebben wij een draaiavond in “ons honk” op het Pastoor Spaanplein Montfoort.

Tijdens deze draaiavonden gaan wij nieuwe uitdagingen aan en doen we activiteiten met elkaar. Dit in het thema “jungle book”. Door dit thema hebben de leidingen een jungle naam. Zo hebben wij: Bagheera, Hathi, Phao, Raksha, Rama en Jacala.

Elke week doen we wat anders! Zo doen we scouting technieken zoals: kampvuur maken, pionieren en route technieken waarbij de welpen insignes kunnen verdienen. Maar ook doen we dingen zoals excursies, koken, sport en spel en slootje springen. Naast de draaiavonden hebben we ook activiteiten met heel Scouting Montfoort. Bijvoorbeeld stroopwafelactie, kerst-in, zwembad weekend en Jota.

De welpengroep is verdeeld over 3 á 4 nesten. Een nest bestaat uit een nest-leider en helpers. In deze nesten doen ze vaak opdrachten/ activiteiten. Hierbij heeft de gids wat meer verantwoordelijkheid dan de rest van de helpers.

Ook gaan we met de welpen twee weekenden weg. Eén van de twee weekenden gaan de vaders mee! Een echt mannen kamp dus.

Ook gaan we op een super spectaculair zomerkamp. Dit kamp duurt een week waarbij we in een blokhut verblijven ergens in Nederland. Deze kampweek zit bom vol met leuke activiteiten zoals een dagje naar een pretpark, zwemmen, dagje naar de duinen/ bossen en kampvuur maken natuurlijk