Welpen (maandag)

Hallo allemaal,

Wij zijn de welpen van Scouting Montfoort. Een welpengroep voor jongens en meisjes van 7 tot en met 11 jaar. Iedere maandagavond van 18:30 tot 20:00 uur hebben wij een draaiavond in “Ons Honk” op het Pastoor Spaanplein, te Montfoort.

Tijdens deze draaiavonden gaan wij nieuwe uitdagingen aan en doen we activiteiten met elkaar. Dit in het thema “Jungle Book”. Door dit thema hebben de leidingen een jungle naam. Zo hebben wij: Bagheera, Balou, Chill, Ikki, Phao, Rama en Jacala.

Elke week doen we wat anders! Zo leren we scouting technieken zoals: kampvuur maken, pionieren en route technieken waarbij de welpen insignes kunnen verdienen. Daarnaast hebben we ook andere activiteiten, zoals: excursies, koken, sport en spel en slootje springen. Naast de draaiavonden hebben we ook activiteiten met heel Scouting Montfoort, bijvoorbeeld de stroopwafelactie, kerst-in, zwembadweekend en Jota.

De welpengroep is verdeeld over 3 á 4 nesten. Een nest bestaat uit een nest-leider en helpers. In deze nesten doen we vaak opdrachten/activiteiten. Hierbij heeft de gids wat meer verantwoordelijkheid dan de rest van de helpers.

De welpen gaan 2 keer een weekend weg en we gaan op een super spectaculair zomerkamp. Dit kamp duurt één week waarbij we in een blokhut verblijven ergens in Nederland. Deze kampweek zit bom vol met leuke activiteiten zoals een dagje naar een pretpark, zwemmen, dagje naar de duinen/bossen en natuurlijk maken we een kampvuur.

Extra pagina’s:
Postadres:

Scouting Montfoort
Burggraaf Zwederlaan 37
3417 AJ Montfoort

Sociaal