Esta's

Hallo iedereen!

Wij zijn de Esta’s, een groep jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 11 jaar. Onze draaiavond is elke dinsdagavond van 18:30 tot 20:00 uur op ”Ons Honk” op het Pastoor Spaanplein. Tijdens deze draaiavond doen wij allemaal leuke dingen, waaronder natuurlijk de echte scouting activiteiten, zoals je eigen vlot bouwen en een kampvuur maken, maar ook groepsspellen, knutselen en zelfs wafels bakken! Elk jaar verdienen de Esta’s een insigne met een leer-activiteit zoals EHBO, pionieren of ‘leiding voor een dag’.

Ook helpen we met geld inzamelen voor onze vereniging met verschillende acties zoals de Stroopwafelactie en doen we mee met de Avondvierdaagse.

Naast al deze leuke en uitdagende activiteiten hebben we ieder jaar een moeder-kind of vader-kind weekend waarbij één van de ouders een nachtje meegaat kamperen. En natuurlijk ons jaarlijkse spectaculaire zomerkamp dat een geweldig kampthema heeft! Dit kamp duurt een week en vindt plaats aan het begin van de zomervakantie. Gedurende dit kamp zullen wij in een blokhut verblijven ergens in Nederland. Vanuit deze blokhut doen we allemaal leuke dingen die aansluiten bij het kampthema, maar gaan we ook zwemmen, een dagje naar de stad en een dagje naar een pretpark.

Vanwege de vele aanmeldingen is er op dit moment een wachtlijst voor zowel de Esta’s als Welpen speltak.