Sherows

Hallo allemaal,

De Sherows is een gezellige groep jongeren van 15 tot 18 jaar. De begeleiding heeft een meerdere jaren aan scouting ervaring. Hierdoor is er heel wat scouting ervaring bij elkaar en kunnen we er met ze alle een echte leuke draaiavond van maken.

De Sherows komen elke vrijdagavond bij elkaar op de Rowan Basis om er een gezellige avond van te maken. Wij draaien elke vrijdag (op vakantie en feestdagen na) van 19:30 uur tot rond 22:00 uur. In deze tijd hebben we een draaiavond die door de Sherows zelf wordt georganiseerd.

Aan het begin van elk halfjaar gaan we met z’n alle bij elkaar zitten om een planning te maken. Hierbij maken we koppels en verzinnen we samen onderwerpen bij avonden. Elke draaiavond proberen we er met z’n alle een leuke en gezellige en soms ook nog leerzame avond van maken. Doordat iedere avond door een ander Sherow koppel wordt georganiseerd krijg je variatie in de draaiavonden die er zijn.

Ieder jaar komen er natuurlijk ook nieuwe Sherows bij, hierdoor krijg je nieuwe inspiratie en meer ervaring. Iedereen heeft namelijk zijn of haar eigen idee van een ideale draaiavond. Hierdoor leren de oudere Sherows van de nieuwe Sherows over de ideeën voor een draaiavond. De nieuwe Sherows leren juist weer van de oudere hoe ze een draaiavond eventueel kunnen organiseren en hoe ze dit het beste kunnen voorbereiden. We leren allemaal van elkaar, omdat we ieder anders ervaringen delen. Je kan veel zeggen over scouting, maar 1 ding is zeker, je leert ontwikkelt veel kwaliteiten. Bij de Sherows komt alles bij elkaar, je scoutingtechnieken, je zelfverzekerdheid of juist het tekort eraan wat weer vergroot wordt, het leren van mensen, het delen van ervaringen, het organiseren van alles en daar de verantwoordelijkheid voor nemen enzovoort. Zo komt alles bij elkaar en leer je van alles.

Wij draaien het hele jaar door. In de zomer draaien we vaak buiten, hierdoor hebben we wat meer keuzevrijheid om wat leuks te bedenken voor een draaiavond. Daarentegen hebben we in de winter meer draaiavonden waarbij we ergens heen gaan en daar een activiteit hebben. Ieder jaar hebben we natuurlijk ook een zomerkamp. Dit zomerkamp moeten we natuurlijk ook zelf regelen. Dit gaat gepaard met een paar dingen. Aan het begin van het jaar worden er alvast een paar mensen gekozen om een groot deel van het kamp te regelen. Er wordt gekeken waar we naar toe gaan en wat we daar kunnen doen. Dit wordt dan gepresenteerd aan de andere Sherows.

Er zijn ook nog andere activiteiten binnen Scouting Montfoort die worden geregeld door de Sherows. Hier hebben we het over het spookhuis voor de jongere speltakken en over het Tienerbal wat voor alle jeugd van Montfoort is. Kortom, de Sherows is een groep gezellige jongeren bij elkaar die het graag met elkaar leuk willen hebben.