Verkenners

Hallo iedereen!

Wij zijn de Verkenners, een groep jongens in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar. Onze draaiavond is elke vrijdagavond van 19:30 tot 21:00 uur op ”Ons Honk” op het Pastoor Spaanplein. Tijdens deze draaiavond doen wij allemaal leuke dingen, waaronder natuurlijk de echte scoutingactiviteiten zoals je eigen vlot bouwen en een kampvuur maken, maar ook groepsspellen, excursies en koken. Elk jaar verdienen de Verkenners insignes en sluiten we het seizoen af met kamp.

Ook helpen we met geld inzamelen voor onze vereniging met verschillende acties zoals de Stroopwafelactie en doen we mee met de Avondvierdaagse.

Naast al deze leuke en uitdagende activiteiten hebben we ieder jaar een vader-kind weekend waarbij je vader mee gaat kamperen.
En natuurlijk ons jaarlijkse zomerkamp! Dit kamp duurt een week en vindt plaats in de eerste week van de zomervakantie. Gedurende dit kamp verblijven wij op een labelterrein in Nederland, of net daarbuiten. Tijdens het kamp zorgen de Verkenners geheel voor zichzelf, slapen ze in tenten en bouwen ze hun eigen keuken waarin wordt gekookt.